2014. április 5., szombat

Mézes Pitypang szappan

MÉZES PITYPANG szappan kecsketejjel, levendula- és ylang-ylang illóolajjal
A szappant egy gasztronómia élmény (pitypang szörp!) ihlette. Nagyon bejött ízre, illatra egyaránt és mivel a kert amúgy is bővelkedik most pitypangban, innen jött is az ötlet, hogy szappanba is kerülhetne.
Érdekesség, hogy a pitypang, más néven gyermekláncfű levelei és gyökerei vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, hatóanyagait főleg emésztési problémákra és máj-bántalmakra alkalmazzák.
A bőr sebeinek fertőzöttségét, gyulladt keléseit, kezelhetjük levelének forrázatával, vagy frissen préselt levével lemosásként, vagy borogatásként, emellett frissiti is a bőrt. A növény levelének friss fehér nedvével a bőr májfoltjait, szeplőit kezelhetjük, de a bekenés után ne tegyük ki közvetlen napsütésnek az adott bőrfelszint.
A pitypangos macerátum mellett persze tartalmaz sheavajat is, mint mindegyik szappanom, mely gazdag bőrtápláló, sejtregeneráló hatású, összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, A, E, F vitamintartalma nagyon jó bőrápolóvá teszi, gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, csökkenti az ekcémás és az allergiás bőr tüneteit. Tartalmaz még kakaóvajat is, mely a sérült bőrt regenerálja, hidratálja.
Folyadékalapja kecsketej, mely gazdag vitamin- és ásványi anyagokban, illatát pedig a levendula és ylang-ylang illóolajnak, valamint egy kis méznek köszönheti.
Ajánlom: főleg száraz, érzékeny bőrre, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, az egész családnak ajánlom!

Összetevők: termelői kecsketej, olíva olajos pitypang macerátum, kókusz olaj, sheavaj, kakaóvaj, termelői virágméz, levendula illóolaj, ylang-ylang illóolaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése