2014. június 13., péntek

Mit érdemes tudni az agyagról?

Az agyag törmelékes, üledékes kőzet, a Föld ajándéka: a különféle agyagok mélytengerekből, folyótorkolatokból, föld alatti kőzetekből származnak, melyek évmilliókkal ezelőtt rakódtak le, így nagyon tiszták. Érdekes hasonlóság az emberi szervezet és a Föld között: minden élet a Földből származik, testünk és a Föld is 70 %-ban vizet tartalmaz, és az emberi szervezet is tartalmazza az összes, földön előforduló ásványt.

Az agyag rendkívül apró méretű, 0,002 mm-es részecskékből áll. Egy kávéskanál agyag kb. 500 négyzetméter (egy teniszpálya) felülettel rendelkezik, azaz ekkora felületen képes megkötni a szennyeződéseket. Legjobban úgy jellemezhető, hogy egymással harmonikus kapcsolatban előforduló ásványok összessége. Fő alkotóeleme az aluminium-szilikát, de mellette megtalálható vas, magnézium, kálcium, kálium, egyéb ásványok, változó összetételben. Ez adja a színüket: fehér, rózsaszín, vörös, barna, zöld, sárga. Jelentős méregtelenítő, antiszeptikus hatású szer, amely csak ott fejti ki hatását, ahol szükséges.


Kíváncsi vagy, hogyan is működik ez a nagyon egyszerű, mégis igen hatékony méregtelenítő és tápláló anyag?


Az agyag részecskéi negatív töltésűek, melyek a bőrre kenve magukhoz vonzzák, ezáltal kiszívják a pozitív töltésű méreganyagokat, szennyeződéseket, nehézfémeket, lerakódott mesterséges adalékokat, amelyeket a bőr raktároz. Az agyag tartalmazza a Föld és a Nap aktív energiáját is, ezt is képes átadni a bőrnek.
Rendszeres használattal a bőr tiszta, ragyogó, lesz, a pórusok kitisztulnak, javul az oxigénfelvétel, így visszanyeri fiatal, rugalmas tapintását és kinézetét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése