2014. szeptember 29., hétfő

Kakaóvaj

Egy átlagos kakaóbab 44-46%-a kakóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illattal és ízzel. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, törtfehér vagy sárgás színű lesz. A kakaóvajat a legjobb "bőrnedvesítőnek" is nevezik. Évszazadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad, és azonnal felszívódik a bőrben. A kakaóvajnak magas E vitamin tartalma van. A kakaóvaj használható ekcéma és dermatitis kezelésére.

A nyers kakaóvaj kedvező tulajdonságai:
  • természetes, erős kakaó/csokoládé illatú, így az általános bőrápolás mellett minden évszakban kényezteti testünket és lelkülket egyaránt.
  • nyáron kifejezetten napvédőként vagy napozás után ajánlott, fényvédő faktora 6-os körüli, félárnyékban is szépen lehet barnulni vele.
  • kiváló krémalap, szappanokba is jól használható növényi zsiradék, magas zsírtartalmú, kicsit keményebb, mint a shea vaj.
Kakaóvaj használata:

  • a kakaóvaj egy védőréteget képez a környezet és a bőr között, így segíti a nedvesség megtartását,
  • terhes nők használhatják a kakaóvajat a terhességi csíkok, a striák megakadályozására,
  • a kakaóvaj tömb egyszerűen használható testápolóként,
  • tömböt végighúzva a bőrfelületen, éppen megfeleleő mennyiségű kakaóvaj kerül a bőrre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése