Egy
átlagos kakaóbab 44-46%-a kakóvajból áll, melyet a babok
szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet
eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna
színű, jellegzetes kakaó illattal és ízzel. A szűrt kakaóvaj
elveszíti barna színét, törtfehér vagy sárgás színű lesz. A
kakaóvajat a legjobb "bőrnedvesítőnek" is nevezik.
Évszazadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére.
Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely
testhőmérsékleten olvad, és azonnal felszívódik a bőrben. A
kakaóvajnak magas E vitamin tartalma van. A kakaóvaj használható
ekcéma és dermatitis kezelésére.
A
nyers kakaóvaj kedvező tulajdonságai:
- természetes, erős kakaó/csokoládé illatú, így az általános bőrápolás mellett minden évszakban kényezteti testünket és lelkülket egyaránt.
- nyáron kifejezetten napvédőként vagy napozás után ajánlott, fényvédő faktora 6-os körüli, félárnyékban is szépen lehet barnulni vele.
- kiváló krémalap, szappanokba is jól használható növényi zsiradék, magas zsírtartalmú, kicsit keményebb, mint a shea vaj.
Kakaóvaj
használata:
- a kakaóvaj egy védőréteget képez a környezet és a bőr között, így segíti a nedvesség megtartását,
- terhes nők használhatják a kakaóvajat a terhességi csíkok, a striák megakadályozására,
- a kakaóvaj tömb egyszerűen használható testápolóként,
- tömböt végighúzva a bőrfelületen, éppen megfeleleő mennyiségű kakaóvaj kerül a bőrre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése