2014. december 21., vasárnap

Mézes sütőtök szappan

Mézes sütőtök szappan méhviasszal és propoliszos mézzel

A szappan folyadékalapja körömvirág forrázat. Szép, sárgás színét egyrészt a sárga agyagnak, másrészt a sütőtökpürének és levének köszönheti. Az alapolajokon felül ricinus és jojoba olajat is raktam bele. A ricinusolaj alkalmas ízületi gyulladás ellen, illetve bőrpuhítóként is kiváló. Megszünteti a bőr szárazságát és szabályozza a faggyúmirigy-működést. A jojoba olaj száraz és zsíros bőrtípusra is kiváló, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, elősegíti a bőrsejtek megújulását és a bőr nedvességtartalmának megőrzését.
A méhviasz gyulladásgátló, antibakteriális, baktériumölő- és fertőtlenítő hatású enzimeket tartalmaz, ideális a bőrproblémák megszüntetésére. A méz megköti a nedvességet, ezzel feszessé, rugalmassá teszi a bőrt. Gyógyítja az akné, az ekcéma és más bőrproblémákat mivel aminosavat és enzimeket tartalmaz.
Illóolajat most nem raktam bele, enyhén édeskés, mézes illatát a méhviasznak és a hozzáadott propoliszos méznek köszönheti.
Ajánlom: minden bőrtípusra az egész család részére

Összetevők: körömvirág forrázat, organikus sheavaj, kókuszolaj, olívaolaj, ricinus olaj, jojoba olaj, sütőtök püré és lé, méhviasz, sárga agyag, virágpor, propoliszos méz
Kapható: 2015.01.21-től

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése