2014. december 7., vasárnap

Rooibos teás szappan vörös agyaggal, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel

Rooibos teás szappan vörös agyaggal, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel

A zöld teához hasonlóan a rooibos is közömbösíti az agresszív kémiai kötéseket, nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat és flavonodokat. Közismert szabadgyök-megkötő, érfal és bőrvédő hatása van. Ezen kívül görcsoldó hatású, enyhíti az allergia, különösen az élelmiszer allergia okozta tüneteket. Más teához képest kiugróan nagy mennyiségű vasat tartalmaz. A teának alacsony a tannin tartalma, ezáltal akadálytalanul szívódhat fel a vas- és a kalcium. Ez kiemelten fontos gyermekek, várandós nők, esetenként sportolók esetében. Gyulladásgátló hatása és cserzőanyagai révén hatásosan enyhíti a gyomor-és bélpanaszokat. Az újszülöttek hascsikarását gyorsan megszünteti. A rooibos tea baktérium-és vírusölő hatása jól érvényesül a száj és torok betegségeinek kezelésében. Teljesen koffeinmentes, így bátran fogyasztható, kitűnő folyadékpótló ital.
A teát külsőleg is szokták alkalmazni, számos bőrápoló termékben megtalálható. Dél-Afrikai kórházakban bevett gyakorlat bőrallergiás gyerekek rooibos-fürdős kezelése.

Mivel főleg zsíros bőrre készítettem ezt a szappant ezért az alap olajokon felül szőlőmag olajjal egészítettem ki. A szőlőmag olaj antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen. Gyulladásgátló hatású és lassítja az öregedési folyamatokat. Szép, narancsos-piros színét a vörös agyagtól kapta, ami zsírtalanítja és méregteleníti a zsíros bőrt. Illata pedig igazi karácsonyi hangulatot áraszt az őrölt fahéj és szegfűszeg által! Hmmm....már alig várom, hogy beérjen:)!

Ajánlom: főleg zsíros bőrre
Összetevők: rooibos tea, olívaolaj, organikus sheavaj, kókusz olaj, szőlőmag olaj, vörös agyag, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg

Kapható: 2014.01.15-től

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése